Hírek

'14.11.10. Magyar borászok a ProWine China-n
Magyar borászok a ProWine China-n

Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvárosban rendeznek.

Felülmúlhatatlan sokszínűség: 650 kiállító, köztük 9 magyar borászat

A ProWine China 2014 szakvásár egy újabb vásárcsarnokkal bővül, ezért 50 százalékkal nő a teljes kiállítási terület is. A szakvásáron 38 bortermelő ország több mint 650 kiállítója mutatja be borait és szeszes italait, köztük kilenc magyar borászat: a Balatonboglári Borgazdasági Zrt., a Bognárvin Kft., a Csányi Pincészet, a Degenfeld Szőlőbirtok, a Holdvölgy Borászat, a Konyári Pincészet, a Törley Pezsgőpincészet és a Thummerer Pince. A magyar nemzeti megjelenést a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatósága szervezi.

Több kiállító – újabb országok

A legtöbb kiállító Franciaországból, Argentínából és Spanyolországból érkezik.A ProWine China 2014 összességében 19 nemzeti és 3 regionális közösségi standnak ad otthont, így a legnagyobb a kínai borászati és szeszesital-szakvásárok között. Számos kiállítóország, mint például Új-Zéland először jelenik meg a szakvásáron. A híres bortermelő vidékek mellett olyan feltörekvő bortermelők is bemutatkoznak, mint Macedónia vagy Szerbia.

A ProWine China kiállítói a csúcsminőségű borok és szeszes italok széles skáláját képviselik olyan különlegességek is, mint például a gyermekeknek szánt „Hello Kitty” habzó italok.

Tudástár és az ágazati vezetők találkozóhelye

A világ minden tájáról érkező színvonalas kiállítók bemutatkozása mellett a ProWine China kiemelt hangsúlyt fektet a színvonalas borászati továbbképzésre Kínában. A „ProWine China képzési offenzíva” a szakvásár teljes időtartama alatt számos továbbképzési lehetőséget kínál. A látogatók nem csupán szakismereteiket bővíthetik, hanem számos ágazati szaktekintéllyel is megoszthatják tapasztalataikat.


A „ProWine China képzési offenzíva” keretében rendezik meg az első ProWine China Ágazati Találkozó-t. A rendezvény házigazdája a köztiszteletnek örvendő Li Demei professzor. A találkozó a borászati beruházási lehetőségekre és a piaci trendekre összpontosít.

A híres Masters of Wine Intézet továbbképző tanfolyamai – amelyet a hongkongi Debra Meiburg MW és a szingapúri Annette Scarfe tart – valamint a WSET Fórum szintén a „ProWine China képzési offenzíva” részét képezi. A WSET (Borászati és Szeszesital Képzési Alapítvány) Fórum keretében kínai és angol borászati oktatók tartanak tanfolyamokat a legkülönbözőbb témakörökben.

Rangos kínai borszakértők mutatják be a magyar borokat

A ProWine China Fórum-on számos kiállító külön továbbképzést is szervez: közéjük tartozik a rangos bortanácsadó, WSET oktató és borkritikus Fongyee Walker, aki Magyarország borászatát mutatja be. Thomas Chung pezsgő- és borszakértő pedig a magyarországi pezsgőket fogja népszerűsíteni. Debra Meiburg MW a német borok titkait ismerteti, a híres ázsiai borkritikus és szakíró Ch’ng Poh Tiong a bor és a kínai ételek tökéletes párosításába nyújt bepillantást.

Forrás: turizmusonline.hu

További hírek

'15.12.16.
Fazekas Sándor szerint folyamatosan j...

A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...

'15.12.15.
Kihirdették a Magyar Sommelier Szövet...

A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...

'15.08.22.
Borfronton javulás várható

Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...

Hírek a nagyvilágból

'14.11.17.
Magyar étterem és borászat kapott nem...

Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.

'14.04.18.
Hatalmas sikert értek el a magyar borok

Minden eddiginél több, 49 érmet, köztük 18 aranyat kaptak idén magyar borászatok az egyik legrangosabb nemzetközi borversenyen, a Borok olimpiájána...