Borok

0.0 2007 Tricollis Cuvée
Tricollis Cuvée

A 2007-es évjáratból új termékkel bővül az Apátsági Pincészet szortimentje: vörösborunk a már ismert Tricollis néven kerül a boltok polcaira!
A szőlőalapanyagot HÁROM dűlő – Széldomb-Tavaszó-Babszökő – szolgáltatja. E három ültetvény a termőterülete merlot, pinot noir és cabernet franc fajtáinknak.
Az érett termést a fajták eltérő igényeinek megfelelő szüreti időpontban szedtük. Az erjedés acéltartályban zajlott mintegy háromhetes héjontartással. A préselést követő almasavbontás és az ezután következő, 8-11 hónapig tartó érlelés másodtöltésű barrique-típusú hordókban történt.
Ez idő alatt vált italunk rubinszínű zamatos vörösborrá, amelyben a pinot noir mellett a merlot dominál, míg a bor gerincét alkotó fajtákat szépen egészíti ki a cabernet franc.
A bor cseresznyés, ribizlis illatvilágát a kisfahordós érlelés finom fahéjas fűszerei teszik teljessé.
Lágy tannintartalma közepes testet kölcsönöz a házasításnak, amely igazán jóivásúvá teszi azt.
Borunk jellege elsősorban sültekhez, raguhoz, sajtokhoz teszi magát ajánlhatóvá, fogyasztási hőmérsékletként pedig a 16-18°C-ot javasoljuk.

Pincészet: Pannonhalmi Apátsági Pincészet Borvidék: Pannonhalma Típus: Cuvée Szín: vörös Íz: száraz

Összetevők: Pinot Noir : 0  l  Merlot : 0  l  Cabernet Franc : 0

"A gyakorta egyszerűen a ""borok királyának"" titulált vörösbort adó szőlőfajta korábban Kékburgundi, illetve Kisburgundi néven volt ismert hazánkban.
Mind több hazai borászat dicsekedhet kiváló Pinot Noir borokkal, s ezek a gazdag, elegáns és inpozáns vörösborok pillanatok alatt belopták magukat a fogyasztók szívébe. A fiatalon bogyós gyümölcsökre emlékeztető, illatos bor palackban is sokáig fejlődik, szelidül, érik."
"Bordeaux-ból származó szőlőfajta, amely hazánkban Villány és Szekszárd környékén talált ideális otthonra.
Bora általában mélyvörös színű, telt, bársonyos ízű, magávalragadó. A vastag, selymes textúrájú, jellegzetes aromájú, száraz bora ritkán közömbös a borfogyasztók között. Meghatározó ízével már ma is sok hívet szerzett magának, de még igen sok lehetőség áll e bor előtt."
Franciaországból származó szőlőfajta, amely vastag, elegáns, ízgazdag bort ad.
A Cabernet Franc Bordeaux egyik legnagyobb számban telepített szőlőfajtája, s mint ilyen talán a mikroklímájában hasonló villányi térségben mutatja meg legszebb értékeit.
Vissza az előző oldalra

Értékelések

Az értékeléshez be kell jelentkezni!

További hírek

'15.12.16.
Fazekas Sándor szerint folyamatosan j...

A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...

'15.12.15.
Kihirdették a Magyar Sommelier Szövet...

A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...

'15.08.22.
Borfronton javulás várható

Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...

Hírek a nagyvilágból

'14.11.17.
Magyar étterem és borászat kapott nem...

Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.

'14.11.10.
Magyar borászok a ProWine China-n

Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...