2007-es évjáratú borunk immár a negyedik alkalommal készült.
Az alapanyagul szolgáló ültetvények legfiatalabbjai is termőre fordultak s termőegyensúlyba kerültek. A szőlőtőkék gyökérzetének mélyrehatolásával három dűlőnk (Széldomb-Tavaszó-Babszökő) lassan-lassan lehetőséget kap arra, hogy karakterüket kifejezésre juttathassák az alapborokban is. Az ezt követő házasítás ettől válik teljessé, színesebbé és izgalmasabbá.
A legújabb évjáratot megjelenésében érett bíbor szín jellemzi, sokrétű illatában pedig a pirosgyümölcsök a cseresznyével kezdődnek és meggyen át fordulnak az éréssel a finom bőr irányába.
Kóstoláskor megjelenik az ízben a fajta minden szépsége!
Az évjárat adta szép fajtajelleges savak kiválóan szolgálják a gyümölcskomponensek szilárd alapját. Pirosbogyós gyümölcsízei komplex fűszervilággal társulnak, finom tanninjai ötvöződnek az elegáns hordóhasználattal.
Összhatásában a meszes talajkarakter által biztosított sima, krémes testtel találkozunk.
A bor ízlelésével mindezen alkotók mélyülnek majd tovább s alkotnak gazdag, tipikus, mégis jellemzően pannonhalmi formát.
Összetevők: Pinot Noir : 100
Az értékeléshez be kell jelentkezni!
A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...
A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...
Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...
Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...