Borok

0.0 2007 Pinot Noir
Pinot Noir

2007-es évjáratú borunk immár a negyedik alkalommal készült.
Az alapanyagul szolgáló ültetvények legfiatalabbjai is termőre fordultak s termőegyensúlyba kerültek. A szőlőtőkék gyökérzetének mélyrehatolásával három dűlőnk (Széldomb-Tavaszó-Babszökő) lassan-lassan lehetőséget kap arra, hogy karakterüket kifejezésre juttathassák az alapborokban is. Az ezt követő házasítás ettől válik teljessé, színesebbé és izgalmasabbá.
A legújabb évjáratot megjelenésében érett bíbor szín jellemzi, sokrétű illatában pedig a pirosgyümölcsök a cseresznyével kezdődnek és meggyen át fordulnak az éréssel a finom bőr irányába.
Kóstoláskor megjelenik az ízben a fajta minden szépsége!
Az évjárat adta szép fajtajelleges savak kiválóan szolgálják a gyümölcskomponensek szilárd alapját. Pirosbogyós gyümölcsízei komplex fűszervilággal társulnak, finom tanninjai ötvöződnek az elegáns hordóhasználattal.
Összhatásában a meszes talajkarakter által biztosított sima, krémes testtel találkozunk.
A bor ízlelésével mindezen alkotók mélyülnek majd tovább s alkotnak gazdag, tipikus, mégis jellemzően pannonhalmi formát.

Pincészet: Pannonhalmi Apátsági Pincészet Borvidék: Pannonhalma Szín: vörös Íz: száraz

Összetevők: Pinot Noir : 100

"A gyakorta egyszerűen a ""borok királyának"" titulált vörösbort adó szőlőfajta korábban Kékburgundi, illetve Kisburgundi néven volt ismert hazánkban.
Mind több hazai borászat dicsekedhet kiváló Pinot Noir borokkal, s ezek a gazdag, elegáns és inpozáns vörösborok pillanatok alatt belopták magukat a fogyasztók szívébe. A fiatalon bogyós gyümölcsökre emlékeztető, illatos bor palackban is sokáig fejlődik, szelidül, érik."
Vissza az előző oldalra

Értékelések

Az értékeléshez be kell jelentkezni!

További hírek

'15.12.16.
Fazekas Sándor szerint folyamatosan j...

A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...

'15.12.15.
Kihirdették a Magyar Sommelier Szövet...

A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...

'15.08.22.
Borfronton javulás várható

Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...

Hírek a nagyvilágból

'14.11.17.
Magyar étterem és borászat kapott nem...

Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.

'14.11.10.
Magyar borászok a ProWine China-n

Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...