Borok

0.0 2007 Tokaji Furmint
Tokaji Furmint

E bor kiválóan mutatja be a fajta és a termõhely erényeit. Krémes ásványossága
és a fajta gyümölcsössége határozzák meg alapvetõ jellemzõit, melyet
szép test és hosszú ízek egészítenek ki. Egy része fahordóban készült, de ennek
jegyei elegánsan a háttérben segítik a harmóniát.

Halételek és fehér húsok jó párja.

Pincészet: Patricius Borház Borvidék: Tokaj Szín: fehér Íz: száraz

Összetevők: Furmint : 100

Származása nem tisztázott, múltjáról alig tudunk valamit. Középnagy, laza, hengeres fürtjeit régen piros változatban is nevelték, mára azonban csak fehér fajtaként ismert. A belőle készülő bor illatos, tüzes, savas, kissé fanyarkás ízű, megfelelő nevelés mellett igen elegáns. Ízében gyümölcsös jegyek is fellelhetők, de megfelelő időjárási körülmények között, jó évjáratokban könnyen aszúsodik, mézessé válik. Tokaj-hegyalja és Somló meghatározó fajtája. A legmagasabb értékű, legsokoldalúbb magyar fajta.
Vissza az előző oldalra

Értékelések

Az értékeléshez be kell jelentkezni!

További hírek

'15.12.16.
Fazekas Sándor szerint folyamatosan j...

A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...

'15.12.15.
Kihirdették a Magyar Sommelier Szövet...

A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...

'15.08.22.
Borfronton javulás várható

Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...

Hírek a nagyvilágból

'14.11.17.
Magyar étterem és borászat kapott nem...

Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.

'14.11.10.
Magyar borászok a ProWine China-n

Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...