Borok

0.0 2009 Tokaji Sárga Muskotály
Tokaji Sárga Muskotály

A Tokaji borvidék talán legegyedibb karakterű fajtája a Sárga muskotály.
Igazán otthonára lelt a borvidéken, évszázadok óta termesztésben van.
Illatában a fajta könnyed, egyedi gyümölcsössége jelenik meg.
A szép, ígéretes illatvilág után ízvilágában is sokat ad. A szigorú terméskorlátozás és a termőhely adottságai miatt gazdag ásványosság, szép testesség, elegáns savak, harmónikus egyensúly és hosszú utóíz jellemzi.
Kiváló aperitif, de jó társa speciális fűszerezésű salátáknak, tészta ételeknek és húsételeknek is. Fogyasztását 11 fokra hűtve ajánljuk.
A bort a szakértő zsűri a Pannon Bormustra Csúcsborává választotta 2009-ben az illatos fajták között a legmagasabb pontszámmal.

Pincészet: Patricius Borház Borvidék: Tokaj Szín: fehér Íz: száraz

Összetevők: Muscat Lunel : 100

A világ egyik legősibb ismert szőlőfajtája, amely bár Elő-Ázsiából származik, a leghíresebb borok miatt Franciaországhoz köthető. A gyönge növekedésű, vékony vesszőzetű tőkék középnagy, hengeres, tömött fürtöket termelnek. Bora finom illatú és lágy zamatú, kitűnő házasítási alapanyag, de fajtaborként is komoly érdemeket szerzett. A Tokaji borvidék legkorábban ültetett szőlőfajtája volt, amelyből ma is a hegyalján készítik a legszebb borokat.
Vissza az előző oldalra

Értékelések

Az értékeléshez be kell jelentkezni!

További hírek

'15.12.16.
Fazekas Sándor szerint folyamatosan j...

A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...

'15.12.15.
Kihirdették a Magyar Sommelier Szövet...

A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...

'15.08.22.
Borfronton javulás várható

Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...

Hírek a nagyvilágból

'14.11.17.
Magyar étterem és borászat kapott nem...

Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.

'14.11.10.
Magyar borászok a ProWine China-n

Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...