Boros étkek

Soproni vörösboros marhapacsni

Összetevők:

  • 1 kg marhapacsni
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg vöröshagyma
  • törött bors
  • 1 kiskanál paradicsompüré
  • 1 kiskanál piros arany
  • 2 db szegfűszeg
  • 1-1 késhegynyi őrölt babérlevél
  • kakukkfű
  • 1 l vörösbor
  • 2 szál sárgarépa
  • 5 dkg zeller
  • 1 csokor zöldpetrezselyem

Bor tulajdonságok: száraz vörös


Elkészítés:

A feldarabolt füstölt szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a kisebb szeletekre vágott marhahúst, hozzátesszük a finomra vágott vöröshagymát, és egy kicsit együtt megpirítjuk. Meghintjük őrölt bérlevéllel, kevés kakukkfűvel, tesszünk hozzá két szem szegfűszeget, 1-1 mokkáskanál paradicsompürét és piros aranyat. Ráöntünk annyi vörösbort, hogy ellepje és fedő alatt, takaréklángon puhára pároljuk. Amikor puhulni kezd a hús, hozzátesszük a sárgarépát és egy kevés nagyon apróra vagdalt zellergumót. Ezekkel teljesen megpuhítjuk.
Ha levét elfőné, mindég csak vörösborral pótoljuk.

Vissza az előző oldalra

További hírek

'15.12.16.
Fazekas Sándor szerint folyamatosan j...

A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...

'15.12.15.
Kihirdették a Magyar Sommelier Szövet...

A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...

'15.08.22.
Borfronton javulás várható

Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...

Hírek a nagyvilágból

'14.11.17.
Magyar étterem és borászat kapott nem...

Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.

'14.11.10.
Magyar borászok a ProWine China-n

Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...