Összetevők:
Bor tulajdonságok: száraz fehér
Elkészítés:
A felütött tojásokat válassza szét. A tojássárgáját keverje ki cukorral, a fehérjét pedig verje kemény habbá. Szórja a sárgájához a lisztet, majd óvatosan keverje hozzá a tojáshabot. A masszát papírral bélelt vagy kivajazott aljú tortaformában süsse aranysárgára.
Közben készítse el a borkrémet: a fehérbort a tojássárgájával, a zselatinporral, cukorral és vaníliás pudingporral alacsony lángon főzze fel. Ügyeljen arra, hogy a tojássárgája ne csapódjon ki. Ha már langyosra hűlt, öntse hozzá a tejszínből vert kemény habot, az áztatott mazsolát. A kihűlt piskótalapot vágja ketté, töltse meg a már hideg krémmel. A töltött tortát hűtse le, majd lemosott, és leszárazott szőlőszemekkel, díszítse a tetejét. Borzselével fényezze. Oldalát pedig pörkölt, szeletelt mandulával borítsa be.
Tippek:
Tortaforma helyett sütheti a tésztát lábasban is, csak bélelje az alját sütőpapírral. Tegye a lapra a lábast, rajzolja körbe, ollóval vágja körbe.
Legalább húsz percig süsse a piskótát, szúrjon bele fogpiszkálót vagy kötőtűt. Ha ragacsos, még tíz percig maradjon a tészta a sütőben.
A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...
A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...
Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...
Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...