Boros étkek

Részeges őszi gyümölcssaláta

Összetevők:

  • 2 alma,
  • fél kg szőlő,
  • 5 dkg darált dió,
  • 1 ek citromlé,
  • fél dl desszertbor,
  • 5 szem érett szilva,
  • 2 ek porcukor

Bor tulajdonságok: félszáraz fehér


Elkészítés:

Az almát 1,5*1,5 centis kockákra vágom és nyakonöntöm a citromlével. Elkeverem a leszemezett szőlővel és a kimagozott, vékony szeletkékre vágott szilvával. Megszórom porcukorral, meglocsolom a citromlével, valamint a borral és megszórom a durvára vágott dióval. Jól behűtve tálalom.

Forrás: grocceni.com

Vissza az előző oldalra

További hírek

'15.12.16.
Fazekas Sándor szerint folyamatosan j...

A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...

'15.12.15.
Kihirdették a Magyar Sommelier Szövet...

A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...

'15.08.22.
Borfronton javulás várható

Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...

Hírek a nagyvilágból

'14.11.17.
Magyar étterem és borászat kapott nem...

Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.

'14.11.10.
Magyar borászok a ProWine China-n

Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...