Borszaküzletek

Balatoni Borok Háza
Megye: Zala
Település: 8360 Keszthely
Utca: Kastély u. 1.
Telefon: +36 30/6410-387
Fax: 83/312 190-171
E-mail:
Nyitvatartás:
  • 10:00-18:00 (minden nap)
Leírás:
Ars Poetica
A magyar borászat legváltozatosabb fehérborainak életet adó szőlőbirtokok ölelésében, a Balaton-borrégió borászati szervező központjaként, a történelmi magyar borvidékek hírvivőjeként, a borismeret és a kultúrált borfogyasztás terjesztőjeként a Balatoni Borok Háza elsődleges célul tűzte ki a minőségi magyar borok minél szélesebb körben való megismertetését hazai és külföldi vendégeivel.

Célunk, hogy a Balatoni Borok Háza a balatoni borturizmus központjává váljon, interaktív bormúzeumával, amely innovatív vinotéka is egyben.

Működés
undefinedA keszthelyi Festetics kastély XVI. században épült ódon pincerendszerében, ahol történelem szinte kézzel fogható, nyitott meg 2005. augusztus 20-án a nagyközönség előtt a Balatoni Borok Háza. A közel 1500 bemutatásra kerülő bor közül 30-40 állandóan kóstolható. A Borház látogatható egyénileg, illetve csoportosan is, igény szerint szakszerű tárlatvezetéssel három nyelven.

A Borházban havi rendszerességgel tematikus borkóstolók kerülnek megrendezésre, ahol lehetőség nyílik egy-egy borász, borvidék szélesebb körben való megismerésére.

A Borház borismereti oktatóközpont is, folyamatosan induló kétszintű a szakoktatással:

Alapfokú borismeret, valamint pohárnok-sommelier
Az oktatók között találunk nemzetközi borakadémikust, egyetemi rektort, szállodai vendéglátás-igazgatót, valamint gyakorló sommelier-t.
A sikeresen vizsgázók a tanfolyamok elvégzéséről oklevelet kapnak.

Borklub
A Balatoni Borok Házában elit Borklub működik, amely a régió illusztris szállodáinak vendéglátás-igazgatóit tömöríti, akik a Borház nedűit folyamatosan válogatják, tesztelik.

További hírek

'15.12.16.
Fazekas Sándor szerint folyamatosan j...

A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...

'15.12.15.
Kihirdették a Magyar Sommelier Szövet...

A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...

'15.08.22.
Borfronton javulás várható

Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...

Hírek a nagyvilágból

'14.11.17.
Magyar étterem és borászat kapott nem...

Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.

'14.11.10.
Magyar borászok a ProWine China-n

Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...