2012-ben jelenik meg először a GaultMillau Magyarország étteremkalauz, amelynek elsőrendű feladata a hazai éttermek és vendégeik tárgyszerű tájékoztatása a nemzetközi összehasonlítást is figyelembe véve.
Tovább olvasomOktóber 17-től igényelhető a borászati gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez nyújtandó támogatás, a kis- és középvállalkozások (kkv) negyven százalékos, míg a nagyvállalatok húsz százalékos támogatást igényelhetnek, a rendelkezésre álló négymillió eurónyi keretösszegből.
Tovább olvasomTizennégy somlói pincészet – többek között a Györgykovács, a Kolonics, a Kreinbacher vagy a Laposa – összesen 42 borával ismerkedhetnek meg a Bországjárás elnevezésű borvidék-bemutatók látogatói október 22. és 29. között Debrecenben, Budapesten, majd Szegeden.
Tovább olvasomAz újborához kapcsolódó címkepályázatok válogatott alkotásaiból rendez kiállítást a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet november 10. és 29. között Pécsett, a Király utcai Hattyúház Galériában.
Tovább olvasomA miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...
A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...
Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...
Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...