Idén Give Food a Chance, vagyis Esély az ételnek mottóval rendezik meg a fesztivál “legfinomabb részét”, amely február 18-ig tart. A vetítések után ismert német séfek, köztük Michelin-csillagos éttermek szakácsai főznek a Berlinale vendégeinek a Martin Gropius Bau mellett felállított Gropius Mirror nevű sátorétteremben – írta meg az MTI.
“Adjunk esélyt az ételnek – nem az ételnek álcázott szemétnek -, hogy újra központi része legyen életünknek” – mondta Dieter Kosslick fesztiváligazgató. Emlékeztetett arra, hogy a rangos filmmustra tíz évvel ezelőtt “kóstolt bele” a gasztronómia világába, akkor még csak a borok kerültek terítékre. Öt évvel ezelőtt aztán útjára indult a Culinary Cinema, amelynek célja, hogy rávilágítson a film, a kultúra, a konyha és a környezet kapcsolatára. “Egy ország konyhája fontos része a kultúrának” – vélekedett Kosslick. A programban többek közt dél-koreai, amerikai, argentin, spanyol és ír alkotás szerepel.
Forrás: borespiac.hu
A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...
A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...
Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...
Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...