A már hagyománynak számító Év Bortermelõje díj idén is ünnepélyes keretek között kerül átadásra. Minden évben pazar gálaebéddel és elegáns programmal tesszük emlékezetessé ezt a napot a vendégeknek és annak a borász kollégának, aki munkájával kiérdemelte ezt a nagy elismerést jelentõ címet. Ez alkalomból a Magyar Bor Akadémia szívesen látja Önt, kedves hozzátartozóját és barátait a magyar borkultúra és gasztronómia jeles ünnepnapján.
A rendezvény a szálló Báltermében állófogadással kezdõdik, mely során vendégeink apró koktél-falatkák fogyasztása mellett élvezhetik az év kiemelkedõ teljesítményt nyújtó termelõinek, az öt jelöltnek remek borait. Az ebéd ültetett formában bonyolított részében a négy fogás az Év Bortermelõje boraira komponálva nemzetközi hírû gasztronómiai szakemberek, vendég séfek közremûködésével készül.
Az ízek mesterei:
Bernát Dániel András chef, U26 Étterem
Jahni László chef, Kistücsök Étterem
Kerekes Sándor chef, Hold Bisztró
Takács Lajos chef, tulajdonos, Olimpia Étterem
Az ebéd ételsorából a desszertek és sajtok a bálteremben kerülnek felszolgálásra, ahol újból lehetõség nyílik némi kellemes, kötetlen beszélgetésre és az elmúlt években, az Év Bortermelõje címet kiérdemelt kollégák nagyszerû borainak ízlelgetésére.
Forrás: borespiac.hu
A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...
A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...
Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...
Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...