Sok búza és rozs termett meg hazánkban 1995. november 7-e óta, mióta Ludwig (Mentesi) Klára és Christian Ludwig péksége megsütötte első kenyerét. A házaspár az elmúlt másfél évtizedben évről évre egyre nagyobb mennyiséget dolgoz fel a hazai kenyérgabona termésből, és mára saját bolthálózatot működtetnek és a legnagyobb élelmiszerláncok polcain is találkozhatunk ezzel a márkanévvel: JÓKENYÉR.
Milliárdos forgalmat kenyerenként, zsömlénként összerakni nagyon kemény feladat, nekik mégis sikerült. Eredeti szakmájuk természetesen pék, ám ezt más-más országban tanulták ki. Klára itthon, Christian pedig Németországban, és a sors hozta úgy, hogy immár egy párként Pilisszentivánon kezdtek közös életet.
A rozskenyér kultúra hazai meghonosítását célul kitűző tulajdonosok folyamatosan bővítették kínálatukat, mely mára mintegy 70 termékből áll. Ezek közös jellemzői a természetes alapanyagok, amik különlegessé, egészségessé teszik a finomságokat. Közel száz munkatárs a hét minden napján azon dolgozik, hogy friss, ropogós áru kerülhessen a polcokra.
Forrás: http://www.borespiac.hu
A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...
A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...
Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...
Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...