A Dewa-hegyvidék 3 hegyi szerzetese és a térség turisztikai szakértői látogatnak el hazánkba, hogy a hazai közönséget is megismertessék a térség sajátos kultúrájával és szerzetesi konyhájával.
A Haguro település turisztikai hivatalából érkező előadó a vidék változatos tájaira kalauzol el bennünket. A képzeletbeli túra során nemcsak a különféle természeti adottságokban bővelkedő tájegységgel, de a helyi kultúra sokszínűségével, a régi tradíciókra visszanyúló vallási élet fő ismérveivel is megismerkedhetünk. A vidék kimerítő feltérképezése után, hivatásos szerzetesek jóvoltából adhatjuk át magunkat a kulináris élvezeteknek. Az ételbemutató során amellett, hogy elleshetjük a szerzetesi étkek elkészítésének csínyját-bínját, egy új, ismeretlen ízvilág részesei is lehetünk.
Látogasson el Ön is gasztronómiai kalandozásunkra!
*******************************************
Helyszín: Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
1054 Alkotmány u.9-11.
Időpont: 2011.október. 19. 18.00 óra: Nyilvános előadás, minden kedves érdeklődő részére
2011.október 20. 18.00 óra: Workshop, a gasztronómiai, vendéglátóipari tanulmányokat folytatók valamint szakértők részére
A részvétel ingyenes!
Fontos! A férőhelyek korlátozott számára tekintettel, megkérjük Önöket, hogy részvételi szándékukat a lecture@japanalapitvany.hu email címre elküldeni szíveskedjenek. Az október 20-ai workshopon résztvenni kívánok számára kérjük, nevükkel együtt a tevékenységük helyéül szolgáló intézmény nevét is feltűntetni szíveskedjenek.
Forrás: http://www.borespiac.hu
A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...
A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...
Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...
Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...