Az Európai Nőgyógyászati Rák Akadémia (EAGC) tudományos rendezvénye (www.EAGC.eu) 2011. november 19 9.00–15.00 között kerül megrendezésre a Gerbeaud rendezvényházban (Budapest, Vörösmarty tér).
Műsor:
9.00–9.40
Bevezető gondolatok Bősze Péter
Kállay Miklós
Jásdi István
9.40–10.20 Igyunk, vagy ne igyunk? - a történelemtől a kórélettanig Rosivall László
10.20–10.40 A bor és a szív Duray Gábor
10.40–11.00 A bor és a máj Lengyel Gabriella
11.00–11.30 Kávészünet
11.30–12.00 A bor és a lélek Gerevich József
12.00–12.20 Kállay Miklós Hasznos molekulák a borban
12.20 – 12.40 A bor, mint orvosság a XVI. századi magyar forrásokban Szabó T. Attila
12.40 – 13.00 A gyógy- és fűszernövények a hazai borkultúrában Szabó István
13.00 – 13.20 A bor és a daganatok Sümegi Balázs
13.20 – 13.40 Szőlőmagban az egészség Sárkány Péter
13.40 Kerekasztal Milyen bort, mikor és mennyit?
Elnök: Rosivall László
Résztvevők: Kállay Miklós és az előadók
Zárszó Bősze Péter
Borkóstolás
Bormondász: Mészáros Gabriella
Közreműködők:
Közreműködők:
Dr. Bősze Péter, egyetemi tanár, Európai Nőgyógyászati Rák Akadémia
Dr. Duray Gábor főorvos, Állami Egészségügyi Központ, Budapest
Dr. Gerevich József egyetemi tanár
Dr. Kállay Miklós egyetemi tanár, Budapesti Corvinus Egyetem, Budapest
Dr. med habil Lengyel Gabriella Semmelweis Egyetem, Budapest
Dr. Mészáros Gabriella, a Borkalauz szerkesztője
Dr. Rosivall László egyetemi tanár, Semmelweis Egyetem, Budapest
Dr. Sümegi Balázs egyetemi tanár, Pécsi Tudományegyetem, Pécs
Dr. Szabó István egyetemi tanár Georgikon, Keszthely
Dr. Szabó T. Attila nyugalmazott egyetemi tanár Pannon Egyetem, Veszprém
Sárkány Péter kertészmérnök, borász, Budapest
Letölthető anyag: Bor-hirdetés-web.jpg [109,42KB]
A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...
A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...
Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...
Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...