2011. november 9-én szervezik meg az első, tematikus Pezsgő Világ Est-et, amely témája elsőként a hölgyek körében oly népszerű, de a férfiak által is méltán kedvelt 10 féle rosé pezsgő, prosseco, crémant és champagne bemutatása.
Fontosnak tartják, hogy a pezsgőket különleges gasztronómiai élmény is kísérje, ezért felkérték Csizmazia Lászlót, a Café 57 és egyben a Porcellino Grasso éttermek elismert séfjét, hogy erre az estére a Pezsgő Világ színeiben alkosson ötféle, egyedi, kóstoláshoz készített falatkákat a bemutatott rosé tételek mellé. A Pezsgő Világ Estek helyszínéül Budapest egyik eddig kevésbé ismert, de annál különlegesebb pontját választották, a Bem rakparton található Hubay Rendezvénytermet, Hubay Jenő (1858-1937) világhírű hegedűművész családjának korhűen felújított palotáját, mely méltó környezetet biztosít az eseménynek.
Forrás: http://borespiac.hu
A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...
A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...
Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...
Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...