Október 27-én megnyitott a Kézműves Magyar Ízek első márkaboltja. A boltban 65 magyar termelő – köztük határon túliak is – által előállított 800 terméket árusítanak, 10-12 tonnás folyamatos raktárkészlettel. A Márkabolt érdekessége, hogy a vásárló a termékeket megkóstolhatja, mielőtt megvenné – tudta meg a Turizmus Online.
Pap Krisztián, a Kézműves Magyar Ízek Kft. ügyvezetője szerint: „Népszerűsíteni szeretnénk a hagyományos magyar ízeket. Ezért nyitottuk meg a boltot és ezért rendezzük meg a 2. Kézműves Magyar Ízek Vásárát is. A Márkabolt kialakításánál kulcsfontosságú volt, hogy mind a háztartásokat, mind a nagykereskedelmet ki tudjuk szolgálni, ezért bárki, bármilyen tételben vásárolhat nálunk!”
A bolt sikerét segítheti a Kézműves Magyar Ízek Vására, amelyet idén másodjára, november 18-20. között rendeznek meg a budapesti Millenárison. A novemberi Vásáron a már megismert magyar ízek mellett olyan újdonságokat fedezhetünk fel, mint a vízibivaly szalámi, a faszenes, tufapincében érlelt sajt, vagy a homoki fehérszarvasgombás sárgadinnye lekvár. A több mint 100 termelőnek az első vásárhoz hasonlóan, most sem kell helypénzt fizetnie. A magyar- és az erdélyi termelők mellett idén újdonságként Felvidékről és a Vajdaságból is várnak kiállítókat.
A vásár ízeiből válogatták össze azokat az ízeket, amelyekre a kóstolóturné keretein belül lehet szavazni. A szavazatokat nemcsak a vásáron, hanem egy többhelyszínes kóstolóturné alatt gyűjtik majd össze, ahol 3000 ember véleményét összesítik, és ez alapján állítják össze Magyarország kedvenc ízkosarát. A végleges eredményt a 2. Kézműves Magyar Ízek Vásárán hirdetik ki.
Hajnal Tamás, a vásárt szervező HumanTelex Kft. ügyvezetője szerint az előző vásár sikere bizonyította, hogy igenis van kereslet a magyar ízekre, szükséges egy olyan fórum, ahol ezek az ízek bemutathatók – írja a turizmusonline.hu
Forrás: http://borespiac.hu
A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...
A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...
Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...
Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...