Hírek

'11.11.14. Dobogó – 2011 legjobb bora!
Dobogó – 2011 legjobb bora!

Újabb elismerés a pincészet 6 puttonyos aszújának!

2011 kétségtelenül az egyik legsikeresebb éve a tokaji Dobogó Pincészetnek. A pincészet 2006-os évjáratú aszúja is világsikert aratott, 2004 és 2005 után a 2006-os aszú is megnyerte az egyik legjelentősebb nemzetközi borversenyt, a Decanter World Wine Awards trófeáját, emellett ugyanez a három évjárat Csúcsbor elismerést is nyert a Pannon Bormustrán. A Márton-napján megjelent Népszabadság Top 100 Magyar ranglistája szerint a Dobogó büszkélkedhet az Év Bora címmel!

Zwack Izabella és Domokos Attila, a pincészet fiatal tulajdonosai nemcsak a tripla világsikerre, hanem az újonnan kiérdemelt magyar elismerésre is rendkívül büszkék. „Az Év Bora cím nagyon sokat jelent számunkra. Elismerés, ösztönzés egyszerre. Kis pincészet vagyunk, de fennállásunk óta a kiváló minőségre törekedünk. A nemzetközi sikerek után nagyon örülünk ennek a rangos magyar díjnak.” – mondta Zwack Izabella.

"A nemzetközi sikerek mellett a legnagyobb kihívást egy Magyarországon rendezett színvonalas megmérettetés jelenti. Ez ugyanakkor felelősséggel is jár, a mi feladatunk az, hogy ennek az évjáratnak az ízeit minél több borkedvelőhöz eljuttassuk." – fogalmazott Domokos Attila.

A Dobogó filozófiája a kezdetek óta az, hogy kis mennyiségben készítsen Tokaji Aszút, amely egyrészről hű marad a borrégió több százéves hagyományaihoz, ugyanakkor friss, vibráló, dinamikus, játékos értelmezése Tokajnak; tükrözve talán a fiatal tulajdonosi személyiséget is. Zwack Izabella és Domokos Attila 2003 óta készíti saját elképzelései szerint„újkorszakos” aszút, amely sikert-sikerre halmoz.

A Top 100 magyar bor 2011 versenyre nem csupán azok a borok kaptak meghívót a minősítő borkóstolóra, amelyek a kiemelt versenyeken arany vagy trófea díjakat kaptak, hanem tíz szakember a saját ajánlataival is bővítette a résztvevők körét, ugyanakkor egy-egy pincészettől legfeljebb két nevezés érkezhetett. Az így kialakult válogatás került aztán a kóstolóbírák asztalára.
A borok ítészei között az idei évben a borszakértők mellett írók is szerepeltek, akik egészen eltérő szempontokat érvényesítettek a kóstolás során, megerősítve többek közt a bor és a literatúra közötti kötődés hagyományát.

Forrás: http://dobogo.hu

További hírek

'15.12.16.
Fazekas Sándor szerint folyamatosan j...

A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...

'15.12.15.
Kihirdették a Magyar Sommelier Szövet...

A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...

'15.08.22.
Borfronton javulás várható

Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...

Hírek a nagyvilágból

'14.11.17.
Magyar étterem és borászat kapott nem...

Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.

'14.11.10.
Magyar borászok a ProWine China-n

Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...