Ismét eltelt egy esztendő és közeleg egyik legszebb ünnepünk, a Karácsony. Mi is tehetné meghittebbé az ünneplést, mint egy szépen megterített asztal, rajta az ünnepi fogások és az alkalomhoz illő, kitűnő Tokaji borok? Például a Tokaj Kereskedőház Koronás Tokaji borkülönlegességei, de nem kizárólag Aszú, hiszen nem szabad elfelejtkezni a borvidék másik nagy boráról a Szamorodniról sem.
A szamorodni lengyel eredetű szó, ami annyit jelent: "ahogyan termett". Ez a kifejezés arra utal, hogy ez a bor a szőlőfürtökön lévő ép és beaszúsodott szemek együttes, különválogatás nélküli feldolgozásával készül. Minőségét, száraz vagy édes jellegét az aszúsodott szemek aránya határozza meg.
A Tokaj Kereskedőház Zrt. az évszázados hagyományokat követve készíti borait, így a Tokaji Szamorodni Száraz és Édes borok esetében is a borvidék hírnevéhez illő, legmagasabb minőség elérésére törekszik.
A tradíciók megőrzése mellett a Kereskedőház, mint az egyetlen állami tulajdonú borászat, folyamatosan keresi a megújulás lehetőségét is, így az utóbbi évek beruházásai, fejlesztése és szemléletváltása révén modern nagypincészetté fejlődött. A szőlődűlők rekonstrukciója, és a borvidék egyik legkorszerűbb borászati technológiai sorának felépítése mellett a társaság a borok népszerűsítésére is nagy hangsúlyt fektet, hiszen a mondással ellentétben a jó bornak is kell cégér.
E törekvés jegyében született meg a Tokaj Kereskedőház legújabb, a szamorodni borok népszerűsítését célul tűző kezdeményezése.
A borászat karácsony alkalmából „nyereményszürettel” kedveskedik azoknak, akik a Koronás Tokaji Szamorodni Száraz vagy Édes borkülönlegességüket vásárolják.
A nyereményszüret elnevezés nem túlzás, hiszen az értékes heti és havi nyeremények mellett, fődíjként egy három éjszakás luxus kikapcsolódás is a szerencsés nyertes karácsonyfája alá kerülhet.
A promóció részletei a www.tkzrt.hu/promocio/ honlapon érhetőek el.
Forrás: http://elelmiszer.hu
A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...
A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...
Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...
Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...