Hírek

'11.11.25. Eddig tizenhét magyar kiállító jelentkezett a ProWeinre
Eddig tizenhét magyar kiállító jelentkezett a ProWeinre

Ismét eltelt egy esztendő és közeleg egyik legszebb ünnepünk, a Karácsony. Mi is tehetné meghittebbé az ünneplést, mint egy szépen megterített asztal, rajta az ünnepi fogások és az alkalomhoz illő, kitűnő Tokaji borok? Például a Tokaj Kereskedőház Koronás Tokaji borkülönlegességei, de nem kizárólag Aszú, hiszen nem szabad elfelejtkezni a borvidék másik nagy boráról a Szamorodniról sem.

„Az ideihez képest százzal több, mintegy 3700 kiállítóra, köztük mintegy húsz magyarra számítunk 2012. március 4-6. között Düsseldorfban” – tájékoztat Máté Szilvia, a Düsseldorfi Vásárvállalat magyarországi képviselője. „Az előzetes érdeklődés alapján a látogatók száma is növekszik, és a boros cégek várhatóan 40 ezer szakembernek mutathatják be termékeiket. A bor és az égetett szeszesital nemzetközi piacának szereplői átfogóan prezentálják kínálatukat.

Ugyanis csak a ProWein ad lehetőséget arra, hogy a termelők találkozzanak a kereskedelmi vállalatok döntéshozóival, akik a világ minden részéből érkeznek majd.”

A kiállító ötven ország közül szokás szerint nagy számban jelennek meg német, francia, olasz,pro spanyol, osztrák és portugál bortermelők. Ismét ott lesz a legutóbb először bemutatkozott Brazília, India, Japán és Kína. Premierre készülnek Koszovó borai.

Hazánk borászatát tizenhét cég 160 négyzetméteren képviseli, ahogyan legutóbb is, újra az Agrármarketing Centrum támogatásával. Ott lesznek az exportban régóta érdekelt állandó kiállítók, mint a Tokaj Kereskedőház, Törley, Szeremley Huba Első Magyar Borháza, az Edegger és a Heumann Pincészet, az Egri Korona Borház, a Degenfeld Szőlőbirtok, és a Pfeinszl Biobirtok.

proRajtuk kívül magyar pálinkás cégek először állítanak ki önálló nemzeti standon. Az égetett szeszesitalok csarnokában további 42 négyzetméteren prezentálják a külföldön is sokak által kedvelt hungarikumot.

A bioborok piacának növekedését tükrözi a szegmens koncentrált megjelenése. Ezáltal a látogatók áttekinthetik a dinamikus fejlődést jelző bio újdonságokat.

„A ProWein legvonzóbb attrakcióihoz tartozik a kóstoló zóna, amely most a 7-es csarnokban kap helyet” – mondja Máté Szilvia. „Különböző régiók számtalan vörös, fehér és rozébora várja az érdeklődőket. A szervezők arra törekszenek, hogy az egyes bortermelő régiók klímájának és talajának sajátos adottságait juttassák kifejezésre a megkóstolható borok.”

Forrás: http://elelmiszer.hu

További hírek

'15.12.16.
Fazekas Sándor szerint folyamatosan j...

A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...

'15.12.15.
Kihirdették a Magyar Sommelier Szövet...

A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...

'15.08.22.
Borfronton javulás várható

Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...

Hírek a nagyvilágból

'14.11.17.
Magyar étterem és borászat kapott nem...

Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.

'14.11.10.
Magyar borászok a ProWine China-n

Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...