Hírek

'11.12.05. Vida Péter az év bortermelője
Vida Péter az év bortermelője

(MTI) - Vida Péternek, a szekszárdi borvidék borászának ítélték Az Év Bortermelője 2011 díjat - derült ki a pénteki eredményhirdetésen.

A Magyar Bor Akadémia, a szakmai szakértők és a nagyközönség kétkörös szavazáson döntött a győztesről. A címet a díjazott bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó kiváló minőségéről, azok hazai és külföldi sikereiért adományozzák. Számítanak ezen kívül a borversenyen elért eredmények, a marketing, a külcsín és a belbecs, a szerethetőség, a borászat iránt keltett szimpátia és nem utolsó sorban a borász személye - olvasható az Akadémia honlapján.
Vida Péter 1995-ben döntött úgy, hogy létrehozza a Vida Családi Birtokot, amelynek munkájából azóta három gyermeke is szervesen kiveszi a részét. A La Vida sorozat sorra söpri be a díjakat, a borász szívéhez mégis a Merlot és az Öregtőkék Kadarkája áll legközelebb.
Az Év Bortermelője díjat 1991 óta adják át, a díjazottról idén először a nagyközönség is dönthetett. Elsőként az Akadémia összegyűjtötte az ajánlásokat a saját tagjai, az ágazat elismert, tekintélyes személyiségei, országos jelentőségű szakmai szervezetei, tudományos és érdekképviseleti szervezetei, a jelentősebb hazai borkereskedő cégek, a vendéglátás, a gasztronómia, valamint a szaksajtó részéről.
A nagyközönség is leadhatta szavazatait, amelyeket aztán az Akadémia összesített és felállította az öt legtöbb ajánlást kapott borász listáját.
Idén Vida Péter mellett Áts Károly tokaji, Dúzsi Tamás szekszárdi, Gálné Dignisz Éva kiskunsági és Heimann Zoltán szekszárdi borász kapta a legtöbb jelölést. Közülük választotta ki az Akadémia az idei győztest. (MTI)

Forrás: http://turizmusonline.hu

További hírek

'15.12.16.
Fazekas Sándor szerint folyamatosan j...

A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...

'15.12.15.
Kihirdették a Magyar Sommelier Szövet...

A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...

'15.08.22.
Borfronton javulás várható

Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...

Hírek a nagyvilágból

'14.11.17.
Magyar étterem és borászat kapott nem...

Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.

'14.11.10.
Magyar borászok a ProWine China-n

Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...