Hatvanhét féle szőlőfajtából készült borokat kóstolhattak és szakmai előadásokat is hallgathattak az érdeklődők hétvégén a Keszthelyen rendezett 100 Hungarikum Bormustrán – írja a Zalai Hírlap. A Balaton Színházban második alkalommal rendezték meg a programot, melynek különlegességét az adta, hogy az ország számos részéből érkeztek, mutatkoztak be különleges fajtáikkal szőlészek, borászok.
A rendezvény értéke nem abban keresendő, hogy világfajtákat vonultat fel. Ismert és kevésbé ismert magyar borokat mutat be, köztük régi, már-már elfeledett, de ízletes fajtákat- hangsúlyozta Kocsis László, a Pannon Egyetem Georgikon Kar kertészeti tanszékének vezetője. Emellett megjelentek a kínálatban a tavaly elhunyt Bakonyi Károly szőlőnemesítő nedűi – tette hozzá. Az ő tevékenységéről megemlékeztek, életéről és munkásságáról pedig fotókiállítást nyitottak a színházban, a tárlat év végéig látható. A kóstolás mellett rendezvényen szakmai előadásokat is tartottak, szó esett például a borászat jövőjéről, esélyeiről, s a szőlőmag hasznosításának lehetőségeiről. (Agromonitor)
Forrás: http://turizmusonline.hu
A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...
A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...
Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...
Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...