A Fejér Megyei Prima Primissima díjátadó ünnepségen az „Ezerjó hazájából” származó Geszler Családi Pincészet vehette át az Év Borászata elismerést - adta hírül a Borászportál.
„Öröm, hogy értékelték a munkásságunkat, és ilyen „Príma” környezetben is be tudtuk mutatni borainkat” – mondták a pincészet nevében Geszler József és Geszler Imre. A család 27 hektárnyi szőlővel dolgozik, 120 éves pincéjük 1800 hektoliter reduktív bor készítésére alkalmas. Abban egyetértettek: az a legfontosabb, hogy a móri borvidék hírét mind többen tudják öregbíteni. Sajnálják, hogy a nagyságot és termelő kapacitásukat tekintve a magyar borvidékek között hátul találhatók, de szerencsére a minőség előkelőbb helyen van Mór esetében, mint a mennyiség. Ám egyre gyarapodnak az ültetvények, és a fiatalok is mind többen kapnak kedvet a borász szakmához - írja a Fejér Megyei Hírlap.
Forrás: http://turizmusonline.hu
A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...
A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...
Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...
Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...