A fagytól tartanak a szőlészek a történelmi borvidéken, Tokaj-hegyalján – írja az Észak-Magyarország. A tokaji fajták, a furmint és hárslevelű mínusz 17-18 fokig védettek a fagy ellen, ha ez alá csökken a hőmérséklet, akkor számítani lehet fagykárra – nyilatkozta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilapnak Marcinkó Ferenc, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke.
Utoljára 1987-ben volt olyan hideg, hogy az azt követő egy évben összesen 2000 hektár szőlőt kellett kivágni, annyira tönkretette a fagy. Bár most nem ilyen nagy a hideg, de a gazdák tartanak attól, hogy a fagyzugos területeken károsodnak az ültetvények.
Forrás: http://agromonitor.hu
A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...
A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...
Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...
Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...