Hírek

'12.03.08. Gundel elefántos borok
Gundel elefántos borok

A Gundel, a legismertebb magyar étterem, bemutatta szelekciós borválogatását, melyet Fabók Mihály, az étterem sommelier-je állított össze.

12 bor, egy pezsgő és négy pálinka palackján díszlik az az elefántos logó, melyet a magyar származású Milton Glaser tervezett. (A művész volt a világhírű „I love New York” felirat megalkotója is). A prémium kategóriájú választék palackjain a címke Milton Glaser a „Gundel Lady in Chair” című festményének másolata. A Gundel márka segíti a magyar borok nemzetközi hírűvé tételét, hiszen olyan, a magyar borászat élvonalába tartozó pincészetekkel kötöttek hosszú távú szerződést, melyek a leghíresebb magyar borvidékeket képviselik.

Például a prémium kategóriás Csopaki Olaszrizling, az Egri Arcanum Merlot, a Villányi Cabernet Franc, a Szekszárdi Bikavér Reserve, a Villányi Grand Reserve, a Tokaji Aszú 6 puttonyos, a Prestige Brut pezsgő, és az Árpád pálinkák Tokiótól Londonig nagy sikert arattak már. A Royal Automobile Club tagjai megtapasztalhatták, hogy Tokajon túl is van magyar borvilág, és kedvencüké választották a Villányi Cabernet Franc vörös nedűjét.

Alföldy Tádé, a Gundel Étterem igazgatója, és Bándoli Attila igazgató helyettes, hirdetik: a Gundel nem luxus, hanem minőség. A világ gasztronómiai térképére felkerült étterem a nehezebb, válságosabb időben is növelni tudta idei forgalmát. A Danubius Hotels Group tagszállodáinak legtöbbjében is elérhető lesz a Gundel szelekciós választéka.
Az elefántos borok megvásárolhatók a VERI TAS borkereskedésnél is.

Forrás: http://turizmusonline.hu

További hírek

'15.12.16.
Fazekas Sándor szerint folyamatosan j...

A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...

'15.12.15.
Kihirdették a Magyar Sommelier Szövet...

A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...

'15.08.22.
Borfronton javulás várható

Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...

Hírek a nagyvilágból

'14.11.17.
Magyar étterem és borászat kapott nem...

Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.

'14.11.10.
Magyar borászok a ProWine China-n

Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...