Hírek

'12.03.09. A Füleky-pincészet az Év Épülete!
A Füleky-pincészet az Év Épülete!

Az ipari kategóriában a bodrogkeresztúri Füleky Pincészet nyerte az "Év épülete 2011" címet az ArchDaily építészeti portál idei szavazásán.

A Tokaji borairól híres pincészet Mád közelében található épületét Félix Zsolt és Fialovszky Tamás, az Építész Stúdió két munkatársa alakította ki egy több száz éves, sárga és szürke kőből épült házból.
A világ egyik leglátogatottabb építészeti portálján, a www.archdaily.com-on futó szavazás minden évben több kategóriában keresi a legjobb megvalósult munkákat. A Füleky Pincészet a Building of The Year 2011 szavazáson az ipari épület kategóriában végzett az első helyen csaknem 300 ezer szavazattal, a legnagyobb rivális egy barcelonai épület volt.
Az építészeti portál negyedik éve rendez szavazást a világ minden tájáról beérkezett építmények között, összesen 14 kategóriában. A rangos honlap minden kategóriában öt-öt épületet jelöl meg, amelyre voksolni lehet, a végső szót a közönség mondja ki.
Az ArchDaily tavalyi voksolásán szintén magyar győztes volt: 2010 legjobbja a Kis Péter Építészműterme által tervezett badacsonytomaji Laposa Pincészet lett az ipari épület kategóriában.
A bodrogkeresztúri Füleky Pincészet előzőleg már megkapta a Természetes kő az építészetben 2011 díjat, a Magyar Kőszövetség és az Építész Kamara kitüntetését - olvasható a borászat honlapján. (MTI)

Forrás: http://turizmusonline.hu

További hírek

'15.12.16.
Fazekas Sándor szerint folyamatosan j...

A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...

'15.12.15.
Kihirdették a Magyar Sommelier Szövet...

A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...

'15.08.22.
Borfronton javulás várható

Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...

Hírek a nagyvilágból

'14.11.17.
Magyar étterem és borászat kapott nem...

Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.

'14.11.10.
Magyar borászok a ProWine China-n

Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...