A borválasztékában kizárólag magyar termékeket tartó budapesti DiVino borbár bekerült abba az útikönyvbe, amely Európa nagyobb városainak legmenőbb helyeit mutatja be. Magyarországról összesen 21 éttermet válogattak be a Michelin könyvbe.
A boraszat.hu szerint ez azt jelenti, hogy egyetlen bárként A DiVino bekerült azon 21 étterem közé, amely Magyarországon ajánlást kapott az idén, a már meglévő két csillagunk mellett. Az eset azért kellemes meglepetés, mert a Michelin Guide ritkán javasol bárokat, amit talán jól érzékeltet, hogy Közép-Kelet Európa egyetlen borbárjaként szerepel a kiadványban.
„Számunkra azért is hatalmas dolog a méltatás, mert üzletünk egy éve sincs nyitva, a Michelin ellenőrök kora ősszel vizitáltak a fővárosban, ezekben a hónapokban a DiVino pedig még csak alig pár hónapos múlttal büszkélkedhetett” – írták sajtóközleményükben a bár munkatársai.
A kalauz nem elsősorban ételei miatt emeli ki a helyet, azokat könnyűnek és finomnak titulálja, sokkal inkább ajánlja a helyet a gazdag és kizárólag magyar borválaszték, a hozzáértő személyzet, a borbár lokációja és a hely különleges hangulata miatt.
Forrás: http://agromonitor.hu
A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...
A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...
Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...
Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...