Hagyományteremtő céllal, neves borászatok összefogásában indult útjára a „Fehér Csillagok” rendezvénysorozat, hazánk legzamatosabb eseménye. Közismert borászaink nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint azt, hogy mindannyian összefogva kulturális keretek között népszerűsítsék Magyarország kiváló minőségű fehérborait.
A kultúra köré épülő rendezvénysorozat második állomásának ismét a Design Terminál ad helyet, ahol a Bor és a Design újra egyesül. Ennek keretein belül nívós környezetben mindenki személyesen találkozhat olyan hazai borászatokkal, melyek kiváló és rangos versenyeken kitüntetett fehérborokat készítenek, és itt kóstoltatnak is. A műsorvezető pedig rövid beszélgetéseket folytat a borászokkal, hogy a látogatók a bor megízlelésével egyidejűleg a pincékről, fajtákról és általában a magyar fehér borokról is megtudhassanak néhány kulisszatitkot.
Más, mint egy szokásos borvacsora
Itt a napjainkban divatos és keresett kulturális téma, a design kap jelentős hangsúlyt, és annak is leginkább a ruha, ékszer és kiegészítő tervezés része, mely talán a nők számára nem is olyan ismeretlen. A rendezvényen a városi és vagány stílus kedvelői, a tradicionális magyar motívumok és a modern kivitelezés iránt érdeklődők egyaránt megtalálják saját irányukat. Cél egy széles merítés a hazai designer világból, hogy ihletet kapva a boroktól és a látottaktól az alkotósarokban mindenki vidáman tervezhesse meg saját „kollekcióját”. A borkészítés és a ruhatervezés egyaránt elmélyült alkotófolyamatot igényel, a rendezvényen bárki kipróbálhatja, milyen is ez. Ráadásul ismét szakmai zsűri véleményezi az elkészült munkákat, értékes nyereményekért.
Az este természetesen az első rendezvény hagyományait folytatva a borokhoz illő, azok izét, zamatát kiemelő számos kulináris élvezetet kínál, mint például a különböző pástétom falatkák, egyedi készítésű csokoládé.
2012. június 26., kedd; A Bor & Design programsorozat helyszíne: Design Terminál - Budapest, 1051. Erzsébet tér 13.
Forrás: http://elelmiszer.hu
A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...
A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...
Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...
Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...