A szakmai zsűri három vörös és három fehér bort választott ki, az első helyezettekről pedig a társadalmi zsűri döntött - írja a Kisalföld.
– Kiváló minőségű borok érkeztek idén a versenyre, ezt jól jelzi, hogy hat aranyérmes lett, de a többi is ezüstérmet szerzett – fogalmazott Mizser Gyula, a szervező Sopron és Vidéke Ipartestület ügyvezetője.
– A fehér és vörös borok között egyaránt az Iváncsics Pincészet termékeit választották az legjobbnak. Az előbbi kategóriában a 2011-es Zöldveltelini diadalmaskodott, az utóbbiban a 2009-es Kékfrankos lett az első. A díjnyertes borok a következő évi Iparos bálon kerülnek az asztalra – zárta az ügyvezető. (kisalfold.hu)
Forrás: http://turizmusonline.hu
A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...
A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...
Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...
Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...