Hírek

'12.12.20. Mérséklődött az otthon előállított párlatokkal való visszaélés
Mérséklődött az otthon előállított párlatokkal való visszaélés

Az összesen 2423 alkalommal végzett őszi ellenőrzések 29 százalékánál, 701 esetben tapasztaltak jogsértést. Ez enyhe mérséklődést jelent a tavaszi ellenőrzésekhez képest, amikor a jogsértések 31 százalékos arányt mutattak.

A NAV legutóbb október-november hónapban ellenőrizte, hogy kerül-e kereskedelmi forgalomba a magánszemélyek által adómentesen előállított párlatokból, erjesztett italokból.

A jövedéki ellenőrzésekkel összefüggő eljárásokban több mint 5 millió forint mulasztási bírság, és 31,6 millió forint jövedéki bírság kiszabása várható.

Az ellenőrzések során lefoglaltak 669 liter alkoholterméket, 28 ezer szál dohányterméket, 1784 liter szőlőbort, 52 liter pezsgőt, 1,4 kilogramm fogyasztási dohányt és 371 liter sört.

Az ellenőrzések helyszínei elsősorban vásárterek, piacok, forgalmasabb közterületek, közutak, vásárcsarnokok, valamint vendéglátó-ipari egységek voltak. Ezen kívül a NAV munkatársai ellenőrzést végeztek egy magánszemély ingatlanján, aki internetes hirdetésben kínált értékesítésre párlatot. A pénzügyőrök mintegy 30 liter, a jogszabályi rendelkezések megsértésével előállított párlatot foglaltak le.

Forrás: http://borespiac.hu

További hírek

'15.12.16.
Fazekas Sándor szerint folyamatosan j...

A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...

'15.12.15.
Kihirdették a Magyar Sommelier Szövet...

A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...

'15.08.22.
Borfronton javulás várható

Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...

Hírek a nagyvilágból

'14.11.17.
Magyar étterem és borászat kapott nem...

Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.

'14.11.10.
Magyar borászok a ProWine China-n

Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...