Az Ax Wine(e)motion borászat elnyerte a „Best national producer of the year 2013“ kitüntető címet
Az áhított elismeréseket a bécsi Városháza impozáns dísztermeiben több mint 3000 meghívott vendég jelenlétében adták át a 2013-as Austrian Wine Challenge gálaestjén, november első felében.
Az osztrák főváros hivatala ezekben a napokban ismét a borvilág központjává lépett elő: 39 ország 1847 termelője több mint 12.200 borral szerepelt ezen a megmérettetésen.
Az AWC egyedi kabinos vakkóstolási rendszere és a szigorú kóstolási előírások a bécsi rendezvényt a nemzetközi versenyek legigényesebbjei közé emelik. Ebben az évben is több magyar termelő vett részt, köztük a Kéthelyen működő Ax & Ax borászat és rendezvényközpont, amely két arany és négy ezüstérmet kapott a bemutatott boraira. Az elért pontszámok alapján az Ax & Ax borászat elnyerte a “Best National Producer of the year 2013” – vagyis az Év legjobb nemzeti termelője címet is.
A jelenleg 56 hektáros Ax & Ax borászatot az Achs család hozta létre Kéthelyen, a Balaton dél-nyugati csücskénél. A Fertő-tó partján fekvő Gálosban már generációk óta az Achs család keze alatt működik a „TERRA GALOS” borászat. Dr. Thomas Achs és édesapja Hans Georg Achs mindig is el voltak bűvölve a magyar területek minőségétől, ezért keresték fel valamennyi magyar borvidék pincészetét és kóstolták meg boraikat. Mivel Dr. Thomas dédapja, Tremmel Lajos (LAJOS T) a keszthelyi Mezőgazdasági Akadémián diplomázott, a borászok meglátogatták a balatoni régiót és azonnal meggyőződtek a kiváló talaj- és területi adottságokról. Ezért ültették Kéthelyen az első szőlőtőkét 2003-ban és bővítették a területet lépésről-lépésre azzal a céllal, hogy a nemzetközi normáknak is megfeleljenek. A mostani kitüntetés egy lépés ezen az úton.
A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...
A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...
Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...
Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...