Ünnepélyes keretek között felavatták Németh János kibővített pincéjét. A Németh család generációk óta foglalkozik borászkodással.
Az 1825-ben épült régi présházat felújították, mellé egy modern feldolgozót építettek, mely stílusában szervesen illeszkedik az Iván-völgy környezetébe.
A présház alatt egy kisebb pincerendszer épült ki, hiszen a két épületet és a hozzájuk tartozó pincéket alul új pincejárat köti össze. Előtte pedig egy gyönyörű kilátást biztosító teraszt építettek.
A Szekszárdi Borvidék egyik legtehetségesebb fiatal borásza Németh János. Ezt bizonyítja, hogy borai csak 2007 óta vannak forgalomban, de 2008-ban már elnyerte a „Legeredményesebb Ifjú Borász” címet a Szekszárdi hegyközségi borversenyen.
„Párbeszéd van a szekszárdi fiatal borászok között, s ebben a csapatban Németh János egy fontos értéket képvisel. Ők jelentik a borvidék jövőjét”- mondta Heimann Zoltán, a Szekszárdi borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke a pinceavatón.
Németh János 18 éves kora óta foglalkozik komolyabban a szőlővel és a borral. Miután leérettségizett, nagyapjától szőlőterületet kapott ajándékba, amit egyedül művelt. Később tanulmányait is a szőlészetnek-borászatnak szentelte. Úgy gondolja, hogy a szaktudás önmagában nem elég a sikeres borászkodáshoz, elengedhetetlen a szőlő szeretete és a helyi tapasztalatok megfigyelése. Szőlészeti és borászati filozófiájára is a hagyományos eljárások - pl. az oxidatív héjon erjesztés - és a modern technológia ötvözése jellemző.
Összesen 10 hektár termését dolgozza fel, ebből 7 hektár a saját ültetvénye. A borok sokszínűségét garantálja, hogy más-más dűlőkről származnak.
Célja, hogy a Szekszárdi Borvidékre jellemző gyümölcsösséget, fűszerességet megőrző, tartalmas, elegáns vörösborokat készítsen.
Forrás: borespiac.hu
A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...
A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...
Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...
Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...