Régi hagyomány tér vissza a brit éttermekbe: a vacsorára érkezők magukkal hozhatják kedvenc borukat is.
Egyre több étterem kínálja ezt a lehetőséget a vendégeinek - olvasható egy internetes portálon. Ezáltal azonban nem lesz olcsóbb a divatos vendéglőben elköltött ebéd vagy vacsora: a királyság száz legjobb éttermében ugyanis átlagosan 22 fontnyi (6900 forintnyi) dugóilletéket kell fizetni csak azért, hogy a vendég a magával hozott, kedvenc nedűjét kortyolgathassa.
Az elegánsabb helyeken viszont akár 35 fontot (10 900 forintot) is elkérhetnek ezért, a bor évjáratára és értékére való tekintettel – közli az MTI.
Forrás: borespiac.hu
A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...
A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...
Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...
Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...