A tavasszal előrejelzett mennyiség felét takarították be Pannonhalma térségében a borosgazdák – közölte Liptai Zsolt, az apátsági pincészet vezetője.
Kékszőlőből nyolcvan, fehérből negyven százalékkal termett kevesebb a korábban vártnál; ennek oka elsősorban a csapadékos időjárásban és abban keresendő, hogy virágzás idején a szokásosnál hidegebb volt – mondta.
Az új bor minősége jó, de nem kiemelkedő, a nagy kérdés most az, hogy a korábbi évekénél jóval szerényebb mennyiséggel hogyan tudják megtartani kül- és belföldi piacaikat. Mint mondta, az apátság birtokain tavaly negyedmillió palacknyi borhoz elegendő szőlőt takarítottak be, a bor ötödét külföldön értékesítették – írja az MTI nyomán a Magyar Nemzet Online.
Forrás: borespiac.hu
A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...
A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...
Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...
Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...