Pincészetek

Bozóky Pincészet
Bozóky Pincészet
Borász: Bozóky István
E-mail címe:
Alapítás éve: 1992
Kapcsolattartó: Bozóky Mónika
E-mail címe:
Telefon: 22/407-797
Fax: 22/562-069
Mobil: 30/9695-789
Település: Mór
Cím: Pince u. 22.

Pincészetünk jelenleg 35 ha szőlőterületen gazdálkodik. Az ültetvények Mór város határában, a Csókahegyen, a Vénhegyen, a Koronahegyen és Árpádhegyen találhatók, a Vértes déli-délnyugati lejtőinek kiváló fekvésű napsütötte lankáin terülnek el.

Kiemelten foglalkozunk az őshonos és kitűnő beltartalmi értéket felmutató Ezerjóval, de emellett a borvidék legismertebb szőlőfajtáiból (Leányka, Ottonel Muskotály, Tramini, Olaszrizling) készítünk testes, karakteres - palackban is hosszú ideig érlelhető, tárolható borokat.

A felújított Ezerjó-ültetvények mellett az új telepítéseinken megjelentek már a világszerte ismert szőlőfajták: a Chardonnay és Sauvignon blanc is.

Szőlőművelésünkre jellemző a visszafogott tőketerhelés, a gondos ápolás, mely a jobb és állandó minőséget szolgálja.

Az ideális szüreti időpontot rendszeres próbaszüretekkel, a sav és cukorarány figyelésével állapítjuk meg. Borainkat csak saját termelésű szőlőből készítjük.

Borkészítési stílusunk a régi borászati hagyományokra épül, igazodva korunk borfogyasztási igényeihez, szokásaihoz. Pincészetünkben a klasszikus borkezelési eljárások ötvöződnek, kiegészülnek a modern technika nyújtotta előnyökkel. A szőlő feldolgozását, az erjesztést, a borkészítést előre megtervezett módon irányítjuk.

Nem tömegborokat, hanem inkább különlegességeket készítünk, kis tételekben. Termékeink között megtalálhatóak a friss, fiatalos, illatos borok; a késői szüretelésű tartalmas száraz, félszáraz, félédes borok valamint a borkülönlegességek.

Talán kevesen tudják, hogy kivételes időjárási körülmények között Móron is terem aszú, s ugyancsak különlegességnek számít a „Vénasszonyok nyara" eredményeként kialakuló töppedt szőlőszem. A kitűnő fekvésű területekről november-december hónapokban szüretelt nemes bogyókból varázslatos, aranyló nedű kerül a palackokba. E borok maradékcukor-tartalma (évjárattól függően) 160-180 gr/l. Ezen édes desszertborokkal egy kiveszőben lévő móri stílust tartunk életben.

Borainkkal a hazai és nemzetközi borversenyeken / fesztiválokon rendszeresen megjelenünk, kiváló eredményeket érünk el.

Vissza az előző oldalra

További hírek

'15.12.16.
Fazekas Sándor szerint folyamatosan j...

A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...

'15.12.15.
Kihirdették a Magyar Sommelier Szövet...

A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...

'15.08.22.
Borfronton javulás várható

Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...

Hírek a nagyvilágból

'14.11.17.
Magyar étterem és borászat kapott nem...

Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.

'14.11.10.
Magyar borászok a ProWine China-n

Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...