Bock József 1981-ben kezdett el önállóan bort készíteni de már 1958 óta kapcsolatban van a szőlővel, hiszen édesapja ekkor vásárolta vissza a Jammertál dűlőben lévő ősi családi birtokot. Egy évtizeden át még másodállásban volt bortermelő, és 1976-1981. között szőlőoltvány-termeléssel is foglalkozott. A szüleitől tanulta meg a munkaszeretetet, amit folyamatosan hasznosított a szőlőben és a pincében is. Ennek a háttérnek köszönhetően első önállóan készített bora jól vizsgázott. Eredményesen szerepelt a helyi és országos borversenyen (arany). Ez további erőt és lelkesedést adott számára a munkához. A növekvő terület és a sikerek hatására úgy döntött, hogy főállásban foglalkozik a szőlővel és a borral. 1987-ben kezdte palackozni borait. Kezdetben a baranya megyei Hungars Hotels egységeibe, 1992-től Budapesti éttermekbe és szállodákba, valamint kisebb mennyiségben exportra is szállított. 1994-ben a Vinagora Nemzetközi Borversenyen Champion díjjal jutalmazták az 1991-es évjáratú Bock Cuvée-t. A „hivatalos” borászkodástól (1991) számítva viszonylag hamar, 1997-ben lett az Év bortermelője. Ezt a kitüntetést számtalan nemzetközi és hazai elismerés előzött meg és követett.
Vissza az előző oldalraA miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...
A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...
Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...
Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...