Pincészetek

Cezar Pincészet
Cezar Pincészet
Borvidék: Zala
Borász: Császár István
E-mail címe:
Telefon: 93/589-022
Fax: 93/589-023
Település: Nagyrada
Cím: Szelemi hegy 020/10 HRSZ

Zalaegerszegen születtem és elsősorban édesanyám hatására sajátítottam el a szakácsmesterséget. Svédországba kerülve baráti segítséggel és sok év szakmai tapasztalattal váltam igazi vendéglátós szakemberré.
Vendéglősként mindig is fontosnak tartottam az alapanyagok minőségét, akár ételről, akár italról legyen szó. 1995-ben jött a lehetőség az egykori Littke Pezsgőgyár megvásárlására Pécsett, 2000-ben pedig elkezdődtek a telepítések Nagyradán, a Kis-Balaton szomszédságában.
Napjainkban nagy hangsúlyt fektetünk magas minőségű termékek előállítására, mivel ebben látjuk jövőbeni sikereink zálogát.

Ahhoz, hogy boraink minőségét garantálni tudjuk, elkezdtünk szőlőbirtokokat vásárolni. Válogatott minőségű területekhez jutottunk hozzá a kis-balatoni régióban, és az évek múltával kialakítottunk egy borászatot Nagyradán. Néhány év után most kb. 100 hektár kiváló minőségű szőlővel rendelkezünk, ahonnan szép kilátás nyílik a Kis-Balatonra.
A fehérbor előállítása volt jellemző korábban erre a vidékre. Talaj és időjárás-vizsgálatok után úgy gondoltuk, hogy talán vörösborkészítésre is optimális a vidék. Az emberek „őrültnek” tartottak minket, mikor belevágtunk ebbe a kockázatos vállalkozásba, de az évek során bebizonyítottuk, hogy a szőlőben és a borászatban folytatott aprólékos munkával első osztályú bort hozhat ez a vidék, a vörös és a fehér fajtában egyaránt.

Vissza az előző oldalra

További hírek

'15.12.16.
Fazekas Sándor szerint folyamatosan j...

A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...

'15.12.15.
Kihirdették a Magyar Sommelier Szövet...

A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...

'15.08.22.
Borfronton javulás várható

Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...

Hírek a nagyvilágból

'14.11.17.
Magyar étterem és borászat kapott nem...

Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.

'14.11.10.
Magyar borászok a ProWine China-n

Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...