A mediterrán jellegű varázslatos történelmi Villány-Siklósi borvidék, hűvös, ódon, boltíves pincéi, a szőlészet, borászat apáról fiúra szálló titkai, évszázados relikviák, a környék kulturális és művészeti értékei, jóféle étkek, barátságos gazdák fogadják az utazót. A hegyvonulat lábánál - római kori leletek tanúskodnak erről - évezredes hagyományai vannak a szőlő-, és bortermelésnek. A körülmények ideálisak, a tavasz korán érkezik, a nyár hosszú és forró, és gyakori a "vénasszonyok nyara". A kedvező földrajzi és talajadottságoknak, valamint a soknemzetiségű lakosság gazdag borkultúrájának köszönhető, hogy itt teremnek a legjobb minőségű és legszélesebb választékot nyújtó borok Magyarországon.
Népi építészetünk egyik páratlan szépségű értéke, a villánykövesdi pincesor, Villánytól 3 km-re található. Lakói szőlészettel, borászattal foglalkoznak évszázadok óta. A falu határában, a délibb oldalában terül el a mintegy 70 épületből álló, műemlék védelmileg védett pincefalu.
A villánykövesdi és villányi Blum Pincében egész évben várjuk azokat az egyéni és csoportos látogatókat, akik a Villány – Siklósi Borvidék kiváló boraival és a helyi gasztronómiával szeretnének megismerkedni.
Nálunk mindenki szívesen látott vendég: akár csak egy rövid kóstolóra, akár egy hosszabb baráti körben eltöltött kikapcsolódásra
A Blum Pincében meleg vendégszeretettel gazdag borválasztékkal, házias magyaros ízekkel, német nyelvtudással fogadja vendégeit villánykövesdi borozójában Blum János és családja. A borkészítés mesterségét egykor édesapjától tanulta el Blum János, ma már lányai segítik a vállalkozást, mely több borversenyen elért arany-, ezüst-, és bronzéremmel is büszkélkedhet.
Örülnénk, ha egy dél-baranyai kirándulás keretében ellátogatna hozzánk, és személyesen üdvözölhetnénk pincészetünkben
Tisztelettel:
Blum Család
A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...
A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...
Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...
Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...