Vállalkozásunkat 1991-ben alapította Keresztury Éva, Török Imre, Storcz Judit és Kamocsay Ákos. Ma is ők alkotják a Hilltop Neszmély zrt. vezetését, együtt dolgozva a már majdnem 150 fősre bővült munkatársi gárdával.
Kezdetben minőségi borok értékesítésével foglalkoztunk, majd fokozatosan bortermelők is lettünk. 1993-ban vásároltuk meg a neszmélyi pincét, melyet néhány év alatt a XXI. század technológiájával muködő borászattá fejlesztettünk, miközben Császáron is jelentős szőlőfeldolgozó kapacitást hoztunk létre.
Első sikereink rövid idő alatt születtek meg, a fokozatosan bővülő angliai piacon üde, gyümölcsös ízű boraink igen kedvező fogadtatásban részesültek. Értékesítésünket fokozatosan növelve az Angliába exportált palackozott borok legnagyobb magyar termelőjévé nőttük ki magunkat: évente 6 millió palack Hilltop Neszmély márkajelzésu bort vásárolnak a szigetlakók.
Az export mellett természetesen a hazai piacon is dinamikusan növekszünk. 2008-ban mintegy 900.000 palack bort adtunk el itthon, közel 15%-al többet, mint az azt megelőző évben. Boraink megtalálhatók a jelentősebb áruházláncok és borszaküzletek polcain éppúgy, mint több szállodában és az elegánsabb éttermekben.
Az elmúlt évek során a világ legfontosabb borversenyein termékeinket érmek tucatjaival tüntették ki. Kamocsay Ákos főborászunknak 1997-ben Nagy-Britanniában az "Év borásza", 1999-ben Magyarországon az "Év bortermelője" címet ítélték oda. 2004-ben elnyertük az "Év pincészete" és a "Magyarország Kiváló Pincészete" címet.
Hitvallásunk a részletek tisztelete és kíméletlen igényesség valamennyiünkkel szemben. Célunk a magyar bor és ezen belül a neszmélyi borvidék hírnevének feltámasztása és tovább erősítése határainkon innen és túl.
A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...
A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...
Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...
Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...