Pincészetek

Bazaltbor
Bazaltbor
Borvidék: Badacsony
E-mail címe:
Fax: +36-87-431-425
Település: Badacsonytomaj
Cím: Római út 199.

Pannónia híres bazalthegyein emberemlékezet óta művelnek szőlőt. A Laposa Borászat borkölteményei ezeken a Balaton-felvidéki vulkáni hegyeken termett szőlőkből készülnek. A borkészítés tudománya apáról fiúra száll. A Laposa József által elkezdett munkát ma már fia, Bence folytatja az édesapjától tanult tisztelettel a szőlő, a természet és a tradicíó iránt. Boraik megalkotása közben hagyománykövetők, mert az adott termőhelyen elérhető legmagasabb minőségnél nem adják alább. Emellett így tisztelegnek azon elődök előtt, akik évszázadok alatt verejtékes munkával létrehozták a szőlőhegyek csodálatos világát és történelmi tragédiát túlélve újra és újra erdőt telepítettek, metszettek, kapáltak, szüreteltek, majd koccintás után lélekben megtisztulva énekeltek.

Az elhivatott munkának és persze a Balaton-felvidék csodálatos klímájának köszönhető, hogy Badacsonyban, Szent György- hegyen, Csobáncon és Somlón termett szőlőkből fahordókban érlelt Bazaltbor mára már fogalommá vált az igényes borkedvelők körében.

2010 évben befejeződött beruházás alapvető változást hozott, elkészült egy új borfeldogozó, borhotel és bővültek a borkóstolás helyszínei is. Az új beruházás nemcsak lenyűgöző méreteivel hívja fel magára a figyelmet. Friss ötletek sokaságát felvonultató, modern szemléletű tervek alapján épült fel, amelyeket egyedülálló design jellemez. A szőlőültetvénnyel tökéletesen harmonizáló, mégis minden szempontból modern épületegyüttes megőrzi a Pannon tájra jellemző szőlőhegyi hangulatot.

Vissza az előző oldalra

További hírek

'15.12.16.
Fazekas Sándor szerint folyamatosan j...

A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...

'15.12.15.
Kihirdették a Magyar Sommelier Szövet...

A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...

'15.08.22.
Borfronton javulás várható

Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...

Hírek a nagyvilágból

'14.11.17.
Magyar étterem és borászat kapott nem...

Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.

'14.11.10.
Magyar borászok a ProWine China-n

Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...