A magyar tenger északi partján fekvő Balatonfőkajár – a krónikák említése szerint: Villa Quiar − minden ízében balatoni vidék. A település neve már összeforrt a Feind család által készített borokkal. A borház Feind Lajos és fia, Feind Péter nevével fémjelezhető. Mintegy 100 hektárnyi területen gazdálkodnak, és több mint 20 féle bort készítenek. Boraik értékét adja a tiszta fajtajelleg, a friss gyümölcsösség, a barrique hordókban érlelt testes vörösboraik pedig finom tanninstruktúrával és komplex ízvilággal rendelkeznek. Apa és fia munkájuk során a minőséget és a hitelességet épp úgy fontosnak tartják, mint azt, hogy hűek maradjanak Villa Quiar szellemiségéhez, utóbbiról Villa Quiar márkanévvel címkézett boraik is tanúskodnak. A mezőgazdasági mérnök végzettségű Feind Lajos és a borász végzettségű Feind Péter eredményes szakmai együttműködésének köszönhetően méltán vívták ki számos rangos verseny elismerését.
Vissza az előző oldalraEz a bor ékes bizonyítéka, hogy a Chardonnay méltón lett világfajta. Egyedülálló módon reprezentálja a Chardonnay fajtajelleget ez a rendkívül komplex illatú és zamatú gyümölcsös, üde, sokoldalú...
Fantasztikus módon ötvözi a szülők (Irsai Olivér és Tramini) fajtajellegének szépségeit, kellemes fűszerességgel és lendületes savakkal ez a rendkívül népszerű fehérbor. Kellemesen...
Rendkívül üde, friss, ropogós szőlő illatú és zamatú elegáns fehérbor. Diszkrét parfümösségével és harmonikus lágy sav érzetével hódító bájos, fiatalos, reduktív, üdítő hatású primőr bor, amit nem...
Igen kedvelt, a szőlő eredeti muskotályos zamatát megőrző, üde, fű- szeres, elegáns illatú bor, melyet félédes jellege tesz kerekké. Desszertekhez és gyümölcssalátákhoz ajánljuk 10-12º C-on.
Bora halványzöld színű, diszkrét fajtajelleges illata mellé elegendő sav és kellemes gyümölcsösség is társul, fanyar lecsengéssel. Friss salátákhoz, csirke- húsokhoz ajánljuk.
Új telepítésű ültetvényből kézzel szüreteltük, bogyózás nélkül –úgynevezett egészfürtös préselési technológiával -, kíméletesen nyertük ki a szőlő levét. Igazi kézműves borkülönlegesség, ami az...
Késői szüretelésből származik, melyből áztatással nyertük ki a szőlőből a fajta muskotályos szépségeit. Elegáns vonzó illata magával ragadja a kóstoló figyelmét, amit megízlelve, szép savgerince,...
Harsány illatú, friss, finom fehérbor, melynek illatában megtalálhatók a bodzavirágra és egres aromájára emlékeztető jegyek, zamatában pedig érett, egzotikus gyümölcs ízeként teljesedik ki. Friss...
Világos aranysárga szín, narancsos árnyalatokkal. Illatában sárgabarackot és citrus gyümölcsöket fedezhetünk fel. Szájban cukortartalma és savai nagyszerű harmóniát mutatnak, ízében visszaköszön a...
A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...
A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...
Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...
Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...