Pincészetek

Fazekas Winery,Fazekas Pincészet
Borvidék: Nagy-Somló
E-mail címe:
Alapítás éve: 1990
Kapcsolattartó: Fazekas András,Ernyey Roland
E-mail címe:
Telefon: 88/506-260
Fax: 88/506-261
Mobil: 30-226-66-77,20-574-93-34
Település: Somlóvásárhely
Cím: Vasút u.14

A Fazekas család vásárhelyi őseit már évszázadok óta somlói szőlősgazdák, vincellérek között találjuk. A Somló első szakképzett borásza is a családból került ki az 1800-as években, a mostani tulajdonos dédöregapja személyében.

A Fazekas pincében kitűnő évjáratú folyóborokat a Vásárhelyi palackozó üzemünkben pedig palackos borokat kóstolhatunk. Ínyencek ne feledkezzenek meg a híres óborkészletről sem! Tudatos munkával igyekszük kialakítani egy mini bormúzeumot, ennek köszönhetően 1990-ig visszamenőleg kóstolhatnak a látogatók somlai óborokat.

A Fazekas-borpince szeretettel várja a Somló történelmi borvidékére az érdeklődő turistákat.
Családi pincészetünk, amely a Somló hegy déli oldalán található, több mint 200 éves. Szőlőtermesztéssel, bor-és pezsgőkészítéssel, illetve palackozással foglalkozunk.

A Somlói borturizmus keretében pincészetünkben lehetőségünk van csoportok (nyugdíjas találkozók, családi és baráti összejövetelek, jutalom rendezvények, osztálytalálkozók) fogadására 10-100 főig, a bor,- és pezsgőpalackozó meg- látogatására, pezsgőkóstolással egybekötve.

A páratlan szépségű környezetben lehetőség nyílik kirándulás szervezésére a Somlói vár, a kilátó, valamint az oly híres taposókút megtekintése. A taposókút hazánk egyetlen olyan kútja, amelyet a bizánciak már a Krisztus előtti évszázadokban ismertek, hazánkban a hegytetőkön álló várakban alkalmaztak víznyerésre.



Áraink:

borkóstolás 1500Ft/fő nettó /5-6 fajta bor
pezsgőkóstolás 1500Ft/fő nettó 3 fajta
bor és pezsgőkóstolás 2000Ft/fő netto
bor és pezsgőkóstolás Hidegtállal 3500Ft/fő netto vagy marhapörkölttel 4000Ft/fő netto

Hidegtálak esetén 5-fő-től Meleg ételnél 9 fő-től.


Vissza az előző oldalra

További hírek

'15.12.16.
Fazekas Sándor szerint folyamatosan j...

A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...

'15.12.15.
Kihirdették a Magyar Sommelier Szövet...

A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...

'15.08.22.
Borfronton javulás várható

Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...

Hírek a nagyvilágból

'14.11.17.
Magyar étterem és borászat kapott nem...

Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.

'14.11.10.
Magyar borászok a ProWine China-n

Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...