Pincészetek

Fekete Borpince
Fekete Borpince
Borvidék: Szekszárd
Borász: Fekete Mihály
E-mail címe:
Alapítás éve: 1961
Kapcsolattartó: Fekete Mihály
E-mail címe:
Telefon: 74/414-785
Mobil: +36-30/92-95-732
Település: Szekszárd
Cím: Iván-völgy, hrsz. 9662.
GPS: N 46° 20' 061 E 18° 41' 431

A Fekete Borpince a szekszárdi borvidék egy kiemelten értékes területén, az Iván-völgy szívében helyezkedik el. A kedvező talajösszetétel és a délnyugati fekvés kiváló minőségű szőlő termesztését teszi lehetővé. A pincészet borai között megtalálhatók a hazánkban legkedveltebb fajták: cabernet sauvignon, merlot, shiraz, kadarka, kékfrankos, bikavér, olaszrizling, chardonnay, tramini és cserszegi fűszeres.

Fekete Mihály, a Fekete Borpince tulajdonosának vallomása a borkészítésről:
"A családi hagyományokat követve, szüleim munkáját folytatva kezdtem el borokat készíteni. Kezdetben saját magam és családom részére állítottam elő a bort, ezért is különleges gondossággal és odafigyeléssel végeztem a munkám. A szőlőművelés és borkészítés módját számomra a kezdetektől fogva a környezet iránti tisztelet és a boraimat fogyasztók iránt érzett felelősség határozta meg. Később a borkészítés választott szakmám és hivatásom lett, a pincészet kibővült és családi vállalkozássá nőtte ki magát. Elmondhatom, hogy borászként is ugyanolyan odafigyeléssel állítom elő boraimat, mint azt korábban szőlősgazdaként tettem. A pincészethez tartozó területek ökoszisztémájának megőrzésére nagy hangsúlyt helyezek. Az eddigiekben is és továbbra is a célom a folyamatosan és egyenletesen jó minőségű, jól felismerhetően és gyümölcsös ízvilágú, tartalmas és jól iható kézműves szekszárdi borok természetes és környezetbarát módon történő előállítása."

Eredményeinkről: "A Fekete Borpince számos hazai díj és elismerés mellett nemzetközi szinten is komoly eredményeket ért el. Fekete Mihály legújabb sikerét 2008-ban, a nagy presztízsű brüsszeli "Monde Selection" nemzetközi borversenyen aratta, ahol egyetlen magyar aranyérmesként egyből duplázni tudott. Az eddig is számtalan díjat hozó 2003-as Cabernet Sauvignon Barrique mellett a versenyeken most debütáló 2004-es Cabernet Sauvignon is aranyérmet nyert. Az utóbbi években a szekszárdi pincészet borai egyre ismertebbé váltak. A brüsszeli borverseny sikere, a dupla aranyérem immár nemzetközi szinten is növeli a Fekete Borpince és a szekszárdi borok hírnevét."

A festői környezetben található közel 120 éves, eredeti építésű pince igazi vendégcsalogatónak számít. A borpince hangulatos környezetében a borkóstolás maradandó élményt jelenthet minden látogatónak. A pincében a nyári időszakban kint és bent összesen akár 50-60 fő, télen 25-30 fő ellátását tudjuk megoldani. A hagyományos borkóstolás mellett vendégmarasztaló rendezvények, kiadós vacsorák és finn szaunás kényelmes szállások gondoskodnak a vendégek kikapcsolódásáról és pihenéséről.

Vendégeinket a pincénél egész évben széleskörű, egyedi élményt nyújtó szolgáltatásokkal is várjuk (kulturális és gasztronómiai jellegű tematikus borkóstolók, gyermek és családbarát pince, dűlőbejárás, élményszüret, stb.). Évről-évre részt veszünk az ország legnagyobb gasztronómiai fesztiváljain és szakmai eseményein is, ahol standunknál vidám csapatunk minden borkedvelőt szeretettel vár.


Vissza az előző oldalra

További hírek

'15.12.16.
Fazekas Sándor szerint folyamatosan j...

A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...

'15.12.15.
Kihirdették a Magyar Sommelier Szövet...

A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...

'15.08.22.
Borfronton javulás várható

Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...

Hírek a nagyvilágból

'14.11.17.
Magyar étterem és borászat kapott nem...

Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.

'14.11.10.
Magyar borászok a ProWine China-n

Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...