A szőlőültetvények zöme a Villányi- valamint a Pécsi-borvidéken helyezkedik el. Ezt a két borvidéket a szubmediterrán éghajlat jellemzi. A forró, napsütéses nyarat hosszú, enyhe ősz követi. A mikroklíma és a talajadottságoknak köszönhetően Magyarország két legdélibb borvidékén a szőlőterületek a kiváló minőségű borok előállítását teszik lehetővé.
A Villányi-borvidéken Kékfrankos, Portugieser, Pinot Noir, Merlot, Blauburger, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc kékszőlő fajtákat, míg a Pécsi-borvidékhez tartozó versendi Öreghegyen Rizlingszilváni, Királyleányka, Rajnai Rizling és Chardonnay fehér szőlőfajtákat termesztünk
A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...
A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...
Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...
Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...