Ecséd a Mátra lábánál fekvő kis település, melyet az Öreghegy határol és az Ágói patak szel ketté. A festői szépségű falvat körülölelő dűlőkön már a 15. század óta foglalkoznak szőlőműveléssel. Ez a kis község ad otthont családi borászatunknak.
A családi vállalkozás kezdetben 1-2 hektár szőlő művelésével és néhány hektoliter bor termelésével indult. Édesapám kemény munkájának, elkötelezettségének köszönhetően mára már 13 hektáron folyik a szőlőművelés és közel 1000 hektoliter bort állítunk elő. A területtel a fajták is bővültek: Chardonnay és Rizlingszilváni mellett Szürkebarát, Zenit és Kékfrankos is szerepel kínálatunkban. Nagy hangsúlyt fektetünk a művelés minőségére és hatékonyságára. A kézi szedésű szüret és a reduktív eljárás biztosítja a bor kiváló minőségét.
A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...
A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...
Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...
Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...