Zöldesen szalmasárga színű bor, tartalmasságra utaló, mégis fürge mozgású a pohárban.
Illata a fajtát és a termőhelyet együtt jelzi, alma, kevés körte, diszkrét „mező” jellegen átüt a bazalt ásványossága.
Ízben elsőként az összetett savak tűnnek elő, majd az illatban már megismert fehér húsú gyümölcsök jegyei, némi növényi jelleggel. A bort végig kísérő minerális íz utóízként, enyhe „sósság”-ot ad a bornak.
Összetevők: Kéknyelű : 100
Az értékeléshez be kell jelentkezni!
A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...
A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...
Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...
Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...