Pincészetek

Kál-Vin Pincészet
Borvidék: Badacsony
Borász: Varga György
E-mail címe:
Alapítás éve: 1993
Kapcsolattartó: Varga Katalin
E-mail címe:
Telefon: 06 87 463-173
Fax: 06 87 464-754
Mobil: +36 30 217-54-78
Település: Révfülöp
Cím: Tavasz u. 16.

A KÁL-VIN Pincészet Kft. 1993-ban alakult a Varga család szőlő és borgazdaságából. A környék egyik meghatározó családi borászata.
Szőlőterületeink nagyobb része a Káli-medence legjobb dűlőiben található, de a Badacsonyi Borvidéken is rendelkezünk szőlőültetvényekkel. Fő fajtáink az Olaszrizling, Szürkebarát, Chardonnay. A választék bővítése érdekében termelünk őshonos pontuszi fajtákat is, mint Juhfarkot, Budait, Kéknyelűt.
A teljes tárolókapacitás 2500 hl, melynek fele 70-100 hl-es hordókat befogadó, boltíves ászokpince. Másik fele saválló tartályokkal berendezett új pinceágak. Az üzem a borászat teljes folyamatát magába foglalja, a korszerű szőlőfeldolgozás- cefre és mustkezelés – irányított erjesztéstől az automata palackozóig.
A mára már több, mint 100 éves épületet, a mélyében meghúzódó ászokpincéjével, „Mákvirág” pincének hívták a környékbeli emberek. Innen ered a Mákvirág Borház Vendéglő elnevezés, amely a pincészet szerves részeként, borkóstolókkal, programokkal, borvásárlási lehetőséggel várja a finom borok és étkek kedvelőit.
A vendéglőnkben szezonálisan működő a la carte étkezést kiegészítettük csoportos, zenés, hangulatos borkóstolókkal, igény szerinti családi, baráti, munkahelyi rendezvényekkel, illetve a szezonon kívüli szervezett programokkal. Szervezett csoportok esetében kitűnő megállóhely egynapos balatoni túra keretében, egyrészt, hogy betekintést nyújtsunk a magyar, illetve a Balaton-felvidéki borászat titkaiba, másrészt, hogy a vendégek egy különleges, mégis hagyományos balatoni vendéglőben tartsák programokkal tarkított pihenőjüket és költsék el ebédjüket vagy vacsorájukat.

Vissza az előző oldalra

A pincészet képekben

A pincészet borai

Pontus Cuvée

A Pontus-i fajták köre a szakmai leírások szerint a Kárpát-medence és a Balkán térségében hagyományosan termelt borszőlő fajtákat fogja össze. A szőlőtőkék is jól azonosítható külső bélyegekkel...

Borvidék: Badacsony l  Típus: Cuvée
Bővebb információk
Kéknyelű

Zöldesen szalmasárga színű bor, tartalmasságra utaló, mégis fürge mozgású a pohárban.
Illata a fajtát és a termőhelyet együtt jelzi, alma, kevés körte, diszkrét „mező” jellegen átüt a bazalt...

Borvidék: Badacsony l 
Bővebb információk
Pinot Gris

A szalmasárga alapszínhez a határozott zöldes árnyalat üde megjelenést ad. A pohárban való mozgás egyértelműen tartalmas borra utal.
Illatában azonnal megjelenik az ásványosság, de levegőn...

Borvidék: Badacsony l 
Bővebb információk
Chardonnay

Világossárga, ezüstös, zöldes árnyalatok. Könnyed, fürge mozgású.
A fajtára jellemző virágos és növényi illat mellett kevés bazaltos ásványosság érezhető.
Ízében a finom savak dominálnak, nem...

Borvidék: Badacsony l 
Bővebb információk
Szürkebarát

Világossárga, ezüstös, zöldes árnyalatok. Könnyed, fürge mozgású.
A fajtára jellemző virágos és növényi illat mellett kevés bazaltos ásványosság érezhető.
Ízében a finom savak dominálnak, nem...

Borvidék: Badacsony l 
Bővebb információk
Olaszrizling

Színében az átlagosnál jobban beérett Olaszrizling /20-21 mustfok/ mélyebb szalmasárga színét mutatja, némi zöldes árnyalattal. A pohárban mozgása is magasabb extrakt tartalmat jelez.
A fajtára...

Borvidék: Badacsony l 
Bővebb információk

További hírek

'15.12.16.
Fazekas Sándor szerint folyamatosan j...

A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...

'15.12.15.
Kihirdették a Magyar Sommelier Szövet...

A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...

'15.08.22.
Borfronton javulás várható

Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...

Hírek a nagyvilágból

'14.11.17.
Magyar étterem és borászat kapott nem...

Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.

'14.11.10.
Magyar borászok a ProWine China-n

Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...