A bor elkészítéséhez a Tarcal-Mád határában található Galambos dűlőben termett Furmintot választottuk ki. Az évjáratból adódóan magas mustfokkal szüreteltünk, emellett a szőlőszemek közel 50%-a botrytizálódott. A kíméletes préselés után a mustot saválló tartályban erjesztettük, majd szerednyei hordókban érleltük.
Színe szalmasárga, olajosan fordul meg a pohárban ablakokat rajzolva annak falára. Illatában kevés meggy mellett a sárgabarack aromái jelennek meg. Kóstoláskor a barackos jegyek a hangsúlyosak, szinte kandis cukorként olvad szét, terül el az ember szájában és árasztja el játékos ízeivel. Lecsengése hosszú, még percekig élvezheti a fogyasztó a bor telt zamatát.
Különösen édes, gyümölcs desszertek kísérőjeként javasoljuk társítani.
Összetevők: Furmint : 100
Az értékeléshez be kell jelentkezni!
A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...
A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...
Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...
Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...