Előkészítés: A szegfűszeget, a fahéjat 2 dl vízben feltesszük főni, majd amikor a felére forrt, leszűrjük. A ribizlit megtisztítjuk, megmossuk. Elkészítés: Felforralunk 6 dl vizet, a cukorral, egy csipet sóval, hozzáöntjük a leszűrt fűszeres levet. Amikor forr, beleszórjuk a gyümölcsöt, beleöntjük a bort, és felforraljuk. A tejszínben kikeverjük a keményítőt, besűrítjük vele a levest, összeforraljuk, majd botmixerrel (va...
Tovább olvasomA fehérbort felforraljuk a szegfűszeggel, fahéjjal és a citromhéjjal. Egy másik edényben a tojás sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejszínt és a keményítőt, majd egy pici sót, ízlés szerint. A felforralt bort hozzászűrjük a habosra vert tojások sárgájához, és lassú tűzön sűrűsödésig kevergetjük, de már nem forraljuk. Tokaji borban áztatott mazsolát kínálunk hozzá.
Tovább olvasomAz őszibarackot meghámozzuk, és a negyedét apró kockákra vágjuk. Meglocsoljuk citromlével és tokaji borral, majd hűtőbe rakjuk. A megmaradt barackot vízben, kristálycukorral, citromlével, valamint citromhéjjal és fahéjjal 5-6 percig főzzük. A citromhéjat és a fahéjat ezután leszűrjük a levesből, és tejfölös habarással sűrítjük, majd a felforrt levest áttörjük. Ismét felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a tejszínn...
Tovább olvasomA málnából kiveszek egy maréknyit és behűtöm. A többit összeturmixolom, majd hozzámixelem a többi hozzávalót is. Az egészet jól behűtöm, majd csészékbe osztva elosztom a tetejére a málnaszemeket.
Tovább olvasomAz alábbi űrlap segítségével küldheti be receptjét.
A kiemelt mezők kitöltése kötelező!
A miniszter a fehér borokat tartalmazó borkiválóságok 2015-ös könyvét bemutatva közölte, az idén várhatóan Magyarország ismét nettó borexportőrré v...
A MASOSZ második alkalommal döntött az általa alapított Par Excellence díj nyerteseiről. Az elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik kieme...
Meghaladhatja a tavalyit az idén készülő új bor mennyisége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) becslése szerint 2015-ben összesen 2,78 millió ...
Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.
Csupán néhány nap van hátra a november 12-14. között második alkalommal rendezett ProWine China szakvásárig, amelyet a sanghaji nemzetközi vásárvár...